Pančevo štiti napuštene životinje

Skupština grada Pančeva usvojila je Odluku o postavljanju montažnih, pokretnih i drugih objekata na površinama javne namene kojom je predviđeno postavljanje kućica za napuštene pse i mačke na teritoriji tog grada.

Pančevo štiti napuštene životinje Foto: Profimedia

Ovom odlukom Pančevo je odlučilo da u ovim zimskim i hladnim danima ugosti napuštene životinje u montažnim kućicama koje će biti postavljene na teritoriji grada, čime je Pančevo ujedno postala prva lokalna samouprava koja je donela takvu odluku.

Saznajte i: Beogradski vrapci na ivici istrebljenja?

"Na delovima površina javne namene mogu se postavljati montažne kućice namenjene za ishranu i smeštaj pasa i mačaka bez vlasnika u skladu sa Pravilnikom. Zahtev za donošenje Odluke o korišćenju dela površine javne namene za postavljanje kućica mogu podnositi udruženja građana registrovana za brigu o životinjama kao i Javno komunalno preduzeće u čijoj nadležnosti je postupanje sa psima i mačkama bez vlasnika.", navodi se u Odluci grada.

Pogledajte i: Vojvođansko selo Taraš proglašeno za Evropsko selo roda 2015.

Na osnovu Odluke o korišćenju dela površine javne namene izdate od strane JP Direkcija Pančevo mogu se postavljati kućice, a za korišćenje dela površine javne namene neće se plaćati lokalna komunalna taksa.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je septembarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.