Neverovatna muzika malog Teslinog kalema (VIDEO)

Teslin transformator je sve popularniji jer na impresivan način bežično prenosi energiju i pomaže pri izvođenju izvanrednih eksperimenata. Ipak, jeste li znali da on može da proizvede muziku?

Neverovatna muzika malog Teslinog kalema (VIDEO) Foto: YouTube

Različite muzičke grupe već su na svojim koncertima upotrebljavale čuveni Teslin transformator, te se sve više ljubitelja nauke interesuje za ovaj izum našeg naučnika.

Pogledajte i: Tesle više ne žive u Smiljanu

Grupa mladih u Americi jer to primetila, kao i to da je on, ipak, prevelikih dimenzija za upotrebu u kući. Zbog toga su osnovali kompaniju oneTesla, čiji su glavni proizvodi manje verzije Teslnog kalema - Tiny Tesla i oneTeslaTS, koji proizvode muziku.

Osnivači kompanije započeli su svoj rad na proizvodnji i prodaji Teslinih kalema iz hobija, a potom u januaru 2013. godine pokrenuli kampanju na čuvenom sajtu Kickstarter, pomoću kojeg perspektivni i ambiciozni mladi ljudi prikupljaju sredstva za realizaciju svojih originalnih ideja. Samo nedelju dana po pokretanju kampanje, prikupljeno je više od 169.000 dolara - toliko da su je osnivači (Bejli Veng, Hajdi Baumgartner Marisa Dupont, Noel Hvang, Džejms Veng i Rajan Berg) zaustavili u strahu da neće uspeti da odgovore na sve porudžbine.

Pogledajte i: Naučni ratovi: Tesla i Edison

Kako napominju, elektricitet u njihovim proizvodima mogao bi biti opasan samo ukoliko se ne držite na propisanom rastojanju, a svi se slažu da je veoma zabavan.

Poslušajte kako zvuči muzika iz filma "Pirati sa Kariba" u izvođenju transformatora Tiny Tesla.

Pogledajte i: Nikola Tesla: život genija

Evo kako zvuči Bahova kompozicija u izvođenju transformatora oneTeslaTS.
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...