Konkurs Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu: Dajte ime dinosauru

PCS Svilajnac raspisao je konkurs za dodelu imena diplodokusu, omiljenom dinosauru mališana, koji će biti maskota i zaštitni znak ove ustanove.

Konkurs Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu: Dajte ime dinosauru Foto: PROMO

Konkurs se organizuje pod sloganom "Zaviri u prošlost, daj mi ime", a pravo učešća imaju svi zainteresovani.

Predloge možete slati na adresu prirodnjackicentarsrbije@gmail.com do 30. decembra 2014. godine.

Prirodnjački centar Srbije Svilajnac, urađen je po najvišim svetskim standardima i pruža moderan i unapređen pristup muzejskom tipu izlaganja. Čine ga bogati sadržaji: naučne postavke,prirodna bogatstva, prošlost naše planete,  Dino park, savremen 3D bioskop, edukacije i radionice i interaktivni sadržaji koji će mladima približiti svet nauke i kulture i uticati na njih da zavole nauku i prave vrednosti, kroz zabavu.

Ideja o postavljanju Dino izložbe na Kalemegdanu je nastala kao koncept spoja nauke obrazovanja kulture i zabave  u jednom. Podaci o ogromnom interesovanju za izložbu na Kalemegdanu su nam još jedna potvrda da ovakvi sadržaji najvišeg  nivoa imaju svoje mesto i publiku, i potvrdili su potrebu za što skorijim otvaranjem Prirodnjačkog centra Srbije Svilajnac, koji se očekuje početkom maja 2015. godine.

Tokom tri meseca trajnja izložbe dinosaura na Kalemegdanu prodato je oko 65.000 ulaznica, ostvaren prihod oko 200.000 evra. Ova izložba imala je i humanitaran aspekt, sredstva su upotrebljena za obnovu vrtića „Dečija radost“ u Svilajncu, potpuno uništenog u poplavama,dok je ostatak preusmeren na ulaganje u sam centar i njegovo dugo očekivano otvaranje za posetioce. 

Dinosauri se početkom decembra vraćaju u Svilajnac i biće izloženu u centru grada tokom novogodišnjih praznika.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...