Kako da ulovite miša ili pacova bez ubijanja? (VIDEO)

Postoji bezbroj zamki, otrova ili odbojnih sredstava kojima možete da rešite problem ukoliko imate pacova ili miša u kući.

Kako da ulovite miša ili pacova bez ubijanja? (VIDEO) Foto: Wikimedia Commons

Međutim, sva ta sredstva nisu pravo rešenje ukoliko ne želite da povredite ili ubijete štetočine. Ponekad, jednostavno morate da budete dovoljno kreativni, a evo nekoliko načina kako da ulovite štetočine, a da ostanu žive:

1. Kofa i kašike
Jedno posebno pametno rešenje zahteva samo veliku kofu, kašiku i nešto putera od kikirikija. Stavite malu količinu putera na dršku kašike i namestite kašiku tako da balansira na radnom delu (glava kašike na radnom delu, a drška na ivici). Postavite kofu ispod drške. Kada miš krene ka puteru, upašće u kofu zajedno sa kašikom.

Pogledajte i: Naučnici izlečili paralizu kod miševa (VIDEO)

2. Kofa i karton
Ukoliko vam se ne sviđa ideja da glodari dodiruju vaš escajg, možete napraviti sličnu zamku koristeći bilo koji materijal, poput kartona koji ostane nakon što potrošite rolnu toalet papira. Princip je isti kao gore.

3. Kofa i plastična flaša
Ukoliko ne želite da svaki put iznova nameštate zamku pokušajte sa ovim metodom. Postavite plastičnu flašu iznad kofe, tako da može da se okreće. Oko flaše postavite puter i kada miš krene da ga uzme upašće u kofu, kao što se vidi na snimku.

Pogledajte i: Povratak kuge, starog neprijatelja čovečanstva

Šta posle?

Najteži deo hvatanja miševa ili pacova je šta posle raditi sa njima. Jednom kada miš markira svoju teritoriju, on može pronaći način da se tu vrati i sa veoma velike udaljenosti. Ukoliko planirate da oslobodite jednog negde blizu vašeg doma, postarajte se da pronađete i zapečatite ulaz iz kog je prvobitno došao ili ćete imati ponovnog gosta veoma brzo.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je oktobarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.