Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata

Savez potomaka ratnika Srbije 1912.-1920.godine u cilju obeležavanja sto godina od Prvog svetskog rata, pokrenuo jedinstveni web portal „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“

Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata Foto: Wikimedia Commons

Ovaj Savez je odlučio da na stvaranje on line arhive fotografija nastalih u Prvom svetskom ratu, povodom toga upućen je Javni poziv građanima Srbije i Srbima u regionu i dijaspori da na web adresu:  http://славним-прецима.срб/ , odnosno slavnimprecima.rs pošalju fotografije svojih predaka iz Prvog svetskog rata do 31. avgusta ove godine.

Projekat „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata” je prilika da naši građani on-line dostavljaju fotografije svojih predaka, autobiografske spise, dnevnike, razglednice, pisma vojnika i ostali istorijski materijal iz ovog perioda i na taj način javno prikažu i učine vidljivim na jedinstvenom web portalu sećanje na ovaj period važan za srpsku i svetsku istoriju.

Završnica projekta podrazumeva da fotografije pristigle po Javnom pozivu budu izložene na otvorenom prostoru u mestima od istorijskog značaja za ovaj period.

Projekat je rađen u saradnji sa Vladom Republike Srbije i sufinansiran od strane Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. Svojim doprinosom u doniranju projekta pomoći ćete realizaciju, a naša zahvalnost biće vidljiva na web portalu projekta.ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je martovsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.