Da li biste probali ulični specijalitet Utar Padeša? Pogledajte kako se krompir "kuva" u PESKU (VIDEO)

Posmatrano sa Balkana, indijska kuhinja je u svakom smislu egzotična i uzbudljiva: od boja i mirisa do začina i... neobičnih načina "kuvanja".

Da li biste probali ulični specijalitet Utar Padeša? Pogledajte kako se krompir "kuva" u PESKU (VIDEO) Foto: RudiErnst/Shutterstock

Svaka od regija ove površinski velike zemlje ima neke svoje specifičnosti. Od mirisnih i aromatičnih začina, do neobičnog spoja povrća i - namirnica koje sve to povezuju. Često su to žitarice: pirinač, pšenica, kukuruz, proso... a ponekad i - pesak!

Ulični prodavac hrane u indijskoj državi Utar Pradešh osbojio je društvene mreže kada je bloger Amar Sirohi objavio snimak na kome on koristi peskak kako bi "skuvao" krompir.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amar Sirohi (@foodie_incarnate)

Ljudi u severnom delu Indije koriste pesak samo za spremanje kikirikija i pirinča, ali se ova namirnica očigledno pokazala dobrom i za pripremanje ukusnog krompira.

Ulični prodavac je u vok pun peska stavio krompir koji je "kuvao" oko 20 minuta, a potom ga je servirao uz sos od korijandera, paradajza, đumbira i belog luka.

Porcija košta oko 30 evrocenti.

 

Možda će vas zanimati i:

 

VRATITE SE NA NASLOVNU STRANUostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je martovsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.