Obustavljeno kliničko ispitivanje Oksfordske vakcine

Obustavljeno je finalno kliničko ispitivanje vakcine protiv korona virusa koju razvijaju Univerzitet Oksford i kompanija Astrazaneka.

Obustavljeno kliničko ispitivanje Oksfordske vakcine Foto: Shutterstock

Finalno kliničko ispitivanje vakcine protiv korona virusa koju razvijaju Univerzitet Oksford i kompanija Astrazaneka obustavljeno je nakon što je jedan od učesnika testiranja imao lošu reakciju.

Britanski ministar zdravlja Met Henkok izjavio je danas da je odluka kompanije AstraZaneka da privremeno obustavi testiranje vakcine protiv virusa kovid-19 izazov, ali da ne mora obavezno i da unazadi napore za razvoj vakcine.

"Očigledno to je izazov za ovo testiranje vakcine. U stvari to i nije prvi put da se ovo dešava sa Oksfordskom vakcinom", rekao je Henkok za Skaj njuz.

On je precizirao da odlaganje neće unazaditi proces razvoja vakcine, a sve u zavisnosti od toga šta se otkrije tokom istrage.

Kompanija AstraZaneka koja radi na razvoju vakcine sa Univerzitetom Oksford saopštila je danas da privremeno obustavlja testiranje vakcine jer se jednom od učesnika neobjašnjivo pogoršalo stanje.

 

Možda će vas zanimati i:ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je martovsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.