National Geographic uz vas u izolaciji: Preporuke za uzbudljive i edukativne naučne emisije

National Geographic je uz vas tokom izolacije i vodi vas na uzbudljiva putovanja.

National Geographic uz vas u izolaciji: Preporuke za uzbudljive i edukativne naučne emisije Foto: Kosmos

Kosmos: Mogući svetovi

Nedeljom u 22.00 / Nove epizode

U prostranstvu vremena i svemira, broj svetova koje treba istražiti i priča koje treba ispričati je beskonačan. Najbolji nastavak serijala "Kosmos" uzbudljivo je putovanje do izgubljenih svetova i svetova koje tek treba otkriti. Upoznaćete ljude čija je hrabrost ravna onim opisanim u mitologiji. Serijal će vas odvesti duboko u budućnost i kroz "prekrivač" stvarnosti. 

Džejn Gudal: Nada

22. aprila u 21.00 (Dan planete Zemlje) / Premijera 

"Džejn Gudal: Nada" nastavlja gde je film "Džejn" (2007) stao. Dr Džejn Gudal je stigla na konferenciju 1986. kao naučnik, a nakon što je saznala o pretnjama po šimpanze, napustila je konferenciju kao aktivistkinja za njihovu zaštitu. Film počinje prikazivanjem ove kritčne transformacije i prati Džejn kroz tri decenije zalaganja. Ona je znala da mora da preduzme korake kako bi zaštitila šimpanze i ostale životinje koje žive u divljini, poboljšala životne uslove šimpanzama u zatočeništvu i inspirisala mlađe generacije koje bi nastavile njen rad. U trenutku kada ekološka kriza može da deluje nepremostivo, Džejn je odlučna da dokaže da su rešenja nadohvat ruke. Naše kamere prate Džejn dok putuje tokom 300 dana u godini sastajući se sa svima, od školske dece u Zanzibaru do tehnoloških divova u Silikonskoj dolini i princa Harija. Džejn koristi mudrosti i humor da podeli poruke nade i dokaže da svaka osoba može da bude pokretač trajnih promena. Sa približavanjem 60. godišnjice njenog dolaska u Gombe, Džejn provodi vreme sa porodicom u Tanzaniji i vraća se u divljinu, usput razmišljajući o svim potezima koji se povlače da bi se zaštitila budućnost životinja i izgradila održiva budućnost za planetu Zemlju.

Mars: Jedan dan na Crvenoj planeti

11. aprila u 22:00 / Premijera 

Epsko putovanje koje će otkriti pravi Mars, onakav kakvog ga dosad niste videli. Koristeći podatke sa satelita u orbiti i robota na površini, serijal će prikazati tačan pregled Crvene planete i otkriti njene tajne. Tokom jednog dana na Marsu, od svitanja do sumraka, videćete ogromne vulkane, drevna jezera, ledene svetove i mesta pada svemirskih brodova. Istražite ljudsku opsesiju Marsom, pridružite se beskrajnoj potrazi za životom i tragajte za novim domom za čovečanstvo na površini Crvene planete.ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je junsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.