Source d'Argent - jedna od najfotografisanijih plaža sveta (FOTO)

"Zakoračite" na čarobnu plažu Source d'Argent.

Source d'Argent - jedna od najfotografisanijih plaža sveta (FOTO) Foto: Shutterstock
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Na ostvu La Digue koje prišada Sejšelskim ostrvima, smeštena je jedna od najfotografisanijih i najlepših plaža na svetu - Source d’Argent, piše Contrastly.

Sejšelska ostrva su tokom većeg dela svoje istoriji bila nenaseljena, na njih su uglavnom dolazili pirati, koristeći ih kao svoju bazu u Indijskom okeanu. Ostrvo La Digue otkrio francuski istraživač Lazare Piko 1742. godine, a današnji stanovnici su potomci prvih kolonista.

L’Union Estate je mesto na kome posetioci mogu da se u poznaju sa istorijom života na ostrvu, a najstariji stanovnici ovog mesta su - kornjače!

Na imanju L’Union Estate mogu se videti i stara vodenica, peć, groblje prvih doseljenika, ali i jedna od najnetaknutijih plaža na čitavim Sejšelima.

Plaža Source d’Argent jedna je od najfotografisanijih plaža na svetu, a posebnu lepotu daju joj Granite Boulder - kamenje koje su stanovnici prozvali čudom prirode. Granitni kamen formiran je pre oko 750 miliona godina, a zbog sporog hlađenja magme dobio je svoje velike kristale.slike u galeriji
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je majsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.