Najavili su da će biti gotova za deset dana: Vuhan - peti dan građenja bolnice (FOTO)

Od kako su najavili da će sagraditi bolnicu za 10 dana, njihovi građevinari rade punom parom, a u međuvremenu su otvorili i drugi objekat - prvu bolnicu za lečenje korona virusa.

Najavili su da će biti gotova za deset dana: Vuhan - peti dan građenja bolnice (FOTO) Foto: Profimedia
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Pre svega pet dana kineski mediji su preneli da će za deset biti završena gradnja bolnice za lečenje korona virusa. Bolnica se gradi u kompleksu koji je ranije bio predviđen za lokalne radnike, u baštama pored jezera, na periferiji grada.

Vuhan će izgradnjom bolnice oponašati ranije iskustvo iz Pekinga, tokom borbe protiv virusa SARS 2003. godine, kada je u predgrađu glavnog grada Kine za nedelju dana izgrađena bolnica u kojoj je lečena jedna sedmina svih zaraženih pacijenata.

Otvorena prva bolnica za lečenje korona virusa

A u međuvremenu otvorena je prva bolnica za lečenje obolelih od koronavirusa u gradu Huangang nedaleko od Vuhana, nakon što su radnici i volonteri za samo dva dana pretvorili praznu zgradu u ustanovu za hitne slučajeve sa 1.000 kreveta.

Zgrada bolnice je originalno sagrađena kao novo krilo Centralne bolnice u Huangangu i trebalo je da bude otvorena u maju. Lokalne vlasti su, međutim, u petak naredile da se završena, ali prazna zgrada koristi zamo za lečenje obolelih od koronavirusa, a pripreme su počele u nedelju.slike u galeriji
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je martovsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.