XXII međunarodni festival etnološkog filma

Etnografski muzej u Beogradu od 4. do 8. oktobra organizuje XXII međunarodni festival etnološkog filma.

XXII međunarodni festival etnološkog filma Foto: promo

U takmičarskom programu učestvuje 12 stranih i 4 domaća filma, a u okviru informativne i studentske selekcije biće prikazana 23 ostvarenja.

Specijalni program Festivala je posvećen najznačajnijim kineskim etno-dokumentarnim filmovima snimljenim 90-ih godina XX veka.

Okrugli sto, podržan od Uneska, biće posvećen pripremnoj fazi određivanja smernica za produkciju budućeg filma o zanatima kao nematerijalnom kulturnom nasleđu, i u njegovoj realizaciji treba da učestvuju zemlje iz čitavog regiona Jugoistočne Evrope.

Emisijom Kvadratura kruga, koja će biti prikazana u pratećem programu Festivala, skrećemo pažnju na vrednosti živih ljudskih riznica

Konkurs ID3min – snimanje kulturne baštine mobilnim telefonom, ove godine je posvećen temi Ljudi neobičnih zanimanja.

Više nego ikad Festival u traganju za identitetom, i u odbrani istog, želi da ostvari svoju misiju i sledi svoj društveni angažman prikazujući filmove koji oslikavaju probleme s kojima se savremeno društvo suočava i podižući glas protiv momenta u društvu kada nipodaštavanje kulturnog identiteta i nasleđa ljudskih zajednica poprima zabrinjavajuće razmere

Više informacija potražite na www.etnofilm.orgostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je majsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.