Luksuz u kom je uživala posluga Bakingemske palate - sve dok se stvari nisu otrgle kontroli

Priče o razuzdanom ponašanju posluge Bakingemske palate tek su načete..

Luksuz u kom je uživala posluga Bakingemske palate - sve dok se stvari nisu otrgle kontroli Foto: Profimedia

Ako ste smatrali da se u luksuzu Bakingemske palate moglo uživati samo ukoliko ste član kraljevske porodice - varate se. Posluga Bakingemske palate imala je sopstveni bazen, teretanu, terene za tenis i skvoš, hor, biblioteku i 24 časa dostupno lično savetovalište.

Posluga je imala čak i sopstveni bar, ali je menadžment bio prinuđen da ga zatvori zbog nekontrolisanog opijanja članova.

Bivši portparol kraljice Elizabete II, Diki Arbiter izneo je u javnosti "prljavo rublje", za potrebe novog dokumentarca Tajne kraljevskih palata (Secrets of the Royal Palaces), čije je premijerno prikazivanje zakazano na britanskoj televiziji, ovog meseca.

Nije poznato da li je nekontrolisano ponašanje posluge dovelo do trajnog ukidanja pogodnosti ili je odluka menadžmenta bila previše stroga, da li je među krivcima bilo članova straže Bakingemske palate - na sva ova pitanja, Arbiter je odgovorio zadržavajući tajnovitost i konciznost: "Posluga je postala preteška da bi se kontrolisala, pa su morali da se otarase bara".

Iako je teško zamisliti devedesettrogodišnju kraljicu kako pije šotove tekile sa svojom poslugom, kraljica je sama poznata po svojoj sklonosti alkoholu. Među njenim omiljenim pićima je džin pomešan sa Dubonetom (Dubonnet). Kraljičin glavni kuvar, Daren Mek Gredi, izjavio je za CNN da u posebnim prilikama kraljica uz večeru voli da popije nemačko slatko vino. "Ali samo uveče, kraljica ne pije sigurno 4 čaše na dan".

Izvor: Mentalflossbonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je julsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.