Poslednje ekološko utočište: Noć u najskupljem odmaralištu na svetu košta sto hiljada evra

Najskuplje odmaralište na svetu, u kom jedno noćenje košta sto hiljada evra, otvoreno je na privatnom ostrvu Banva.

Poslednje ekološko utočište: Noć u najskupljem odmaralištu na svetu košta sto hiljada evra Foto; Youtube printscreen

Smešten je u arhipelagu Palavan na Filipinima i smatra se „poslednjim ekološkim utočištem”. Prema podacima na njihovoj veb stranici prostire se na više od 60 hiljada kvadratnih metara, a navodi se i da je u pitanju „privatan svet u kom vreme stoji” i gde se temperatura retko kada spušta ispod 30 stepeni celzijusa.

Smeštaj je, naravno, luksuzan, a u odmaralištu postoji šest vila od kojih svaka ima privatni bazen, terase sa hidromasažnom kadom i prozore koji je protežu od poda do plafona. Postoji i restoran koji služi sveže uzgojenu lokalnu hranu, a spa centar gostima omogućava neograničen broj tretmana bez dodatne naplate, piše Dejli mejl.

U ponudi je i veliki broj aktivnosti kao što su ronjenje, džet-ski, jedrenje, joga i tenis. U blizini je i priroda za istraživanje, a turisti tamo mogu videti kornjače i ptice „megapodius” karakteristične za područje Filipina. Postoji i stručnjak za životinje sa kojim turisti uvek mogu da razgovaraju, prenosi Jutarnji list.

Najbolji način za dolazak na ovo ostrvo je hidroavion, koji košta 990 dolara za devet putnika, ili helikopter iz Manile za koji pet putnika treba da izdvoje 11.580 dolara. Jasno je da je iskustvo na ovom privatnom ostrvu dostupno samo za najbogatije, ali postoji i način kako da se smanji cena. U vilu je moguće smestiti 48 osoba, tako da je moguće podeliti troškove ako putuje veća grupa ljudi. Tako bi noćenje po osobi koštalo 2.083 dolara, a mininalno vreme boravka, u zavisnosti od toga koje je doba godine, je od tri do pet noći.

Izvor: Politikabonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je julsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.