Viralni video šimpanze koja lista Instagram nije zabavan kao što izgleda (VIDEO)

Mnogi od nas bi bili zaprepašćeni kada bi saznali koliko vremena izgube bezrazumno listajući Instagram dok im oči ne pocrvene od usijanog ekrana. Naime, aplikacija je dizajnirana da gotovo stvara zavisnost, toliko da ni šimpanze izgleda nisu imune...

Viralni video šimpanze koja lista Instagram nije zabavan kao što izgleda (VIDEO) Foto; Youtube printscreen

Nakon što vas prođe prvobitni šok kada vidite šimpanzu kako spretno barata pametnim telefonom, verovatno će vam postati simpatično. Naime, na društvenim mrežama pojavio se snimak majmuna koji samostalno koristi mobilni i pretražuje fotografije i video snimke na društvenoj mreži Instagram. Ipak, možda i najzanimljivije od svega je to da je majmun najviše zainteresovan upravo za fotografije šimpanzi.

Korisnici društvenih mreža uglavnom su zadivljeni inteligencijom životinje, međutim ima i onih koji su posumnjali u verodostojnost videa.

Džejn Gudol, jedna od najvažnijih stručnjakinja za šimpanze na svetu, nije nimalo zadovoljna viralnim videom.

“Prilično sam razočarana neprimernim prikazivanjem maloletne šimpanze u videu koji kruži na društvenim mrežama”, rekla je Gudol u izjavi koju je objavio njen institut.

“Šimpanze su prilično socijalne životinje, vrlo inteligentne i imaju složene emocije poput ljudi - imperativ treba da nam bude da ih predstavimo na odgovarajući način i da im pružimo najbolju moguću negu u okruženju zarobljenika.”

Problem je, prema rečima instituta, što ovakvi video zapisi prikazuju inteligntne i ugrožene vrste kao kućne ljubimce, što doprinosi njihovoj ilegalnoj trgovini.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je oktobarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.