Još jedna žrtva plastike: U stomaku uginulog kita pronađena 22 kilograma kesa

U utrobi kita pronađena je, pored kesa, jedna plastična cev za građevinske radove, zatim zapetljan najlon za pecanje, plastični tanjiri, vreće za kupovinu, čak i kutija deterdženta na kojoj su bile vidljive marka i bar-kod.

Još jedna žrtva plastike: U stomaku uginulog kita pronađena 22 kilograma kesa Foto: AP/SEAME Sardinia Onlus

Svetski fond za prirodu upozorio je na prekomernu upotrebu plastike nakon što su u stomaku uginulog kita, koji se nasukao kod obale Sardinije, pronađena 22 kilograma plastičnih kesa i drugih predmeta od istog materijala, javila je agencija AP.

Saznajte i Kako se grbavi kit u sred zime našao na kopnu brazilskog ostrva?

Organizacija je navela da je u utrobi kita pronađena, pored kesa, jedna plastična cev za građevinske radove, zatim zapetljan najlon za pecanje, plastični tanjiri, vreće za kupovinu, čak i kutija deterdženta na kojoj su bile vidljive marka i bar-kod.

Foto: AP/SEAME Sardinia Onlus

Kit se nasukao na obalu Sardinije prošle nedelje i na žalost nije jedina žrtva ljudske nemarnosti. Na Filipinima je nedavno pronađen leš kita u čijoj utrobi je pronađeno čak 40 kilograma plastike

Svetska fondacija za prirodu upozorava: Na svaka dva minuta ugine jedan delfin ili kit

Svetski fond je ranije upozorio da plastika predstavlja pretnju za morske životinje i dodao da je u poslednje dve godine pet kitova uginulo zbog gutanja plastičnih predmeta.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je oktobarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.