Šta je sve potrebno da biste preživeli "Igru prestola"

Prosečno vreme preživljavanja likova bilo je 28 sati i 48 minuta, zaključili su istraživači.

Šta je sve potrebno da biste preživeli "Igru prestola" Foto: Shutterstock

Ako želite da preživite "Igru prestola", vredi biti plemićkog porekla, ženskog roda i fleksibilan kada je lojalnost u pitanju.

U novoj objavljenoj studiji, epidemolozi sa Univerziteta Mekvori iz Australije, analizirali su smrt ključnih likova iz HBO serije "Igra prestola". Utvrdili su da plemići umiru po nižoj stopi od uobičajenih likova, a da su ženski likovi umirali manje od muških. Promena saveznika takođe predstavlja još jednu strategiju preživljavanja.

Ledeni zid iz "Igre prestola" zaista postoji: Pogledajte neobičan prirodni fenomen između Rusije i Kine

Čak 73,7 odsto svih smrtnih slučajeva u seriji uzrokovane su povredama, otkrili su istraživači. Smrt od opekotina je zadesila 11,8 odsto likova, a 4,8 odsto smrti se desilo zbog trovanja. Samo su dva lika umrla prirodnom smrću - Master Ejmon i Old Nen.

Foto: Shutterstock

"Rizik od smrti je veliki među likovima u seriji", kaže epidemolog Rajdar Listad. "Do kraja sedme sezone, više od polovine likova je umrlo - 186 od 330 likova koliko je bilo uključeno u studiji - i to nasilnom smrću". 

Saznajte i Zašto Hodor iz „Igre prestola“ može da izgovori samo jednu reč?

Prosečno vreme preživljavanja likova bilo je 28 sati i 48 minuta, zaključili su istraživači. Sa opsegom od samo 11 sekundi do čak 57 sati i 15 minuta. Do sada je prikazano 67 epizoda serije. Rizik od umiranja u prvom satu po epizodi bio je 14 odsto.

"Identifikovali smo nekoliko faktora koji mogu biti povezani sa preživaljavanjem", kaže Listad, "što nam može pomoći u tome da spekulišemo ko će preživeti u poslednjoj sezoni".bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
Pogledajte šta vas očekuje u martovskom izdanju časopisa National Geographic Srbija.