Čarobna lepota Finske: Četiri godišnja doba idiličnog ostrva Kotisari (VIDEO)

Ostrvo Kotisari je do 1980. godine bilo mesto sastanka drvoseča iz gradića Rovaniemi u oblasti Lapland u Finskoj. Jedan od objekata na ostrvu je tada pretvoren u tavernu, a dnevni trajekt dovodi ljude do i od ostrva.

Čarobna lepota Finske: Četiri godišnja doba idiličnog ostrva Kotisari (VIDEO) Foto: YouTube/printscreen

Godine 2015, lokalni fotograf Jani Ilinampa je svojim dronom uhvatio u kadar idilično ostrvo na reci Kemi. Pošto je fotografija postala zarazna na društvenim mrežama, Jani se vraćao kako bi pokazao ljudima lepote Kotisari ostrva tokom različitih godišnjih doba.

"Sezonske promene u Laplandu su drastične, a ovo ostrvo je savršen način da ih prikažemo", rekao je Jani. Ostrvo je samo četiri kilometra udaljeno od Arktičkog kruga, pa temperatura u zimskim mesecima pada i ispod smrzavanja. Jani kaže da je posebno zimi potrebno da vreme bude suvo, kako propereli na dronu ne bi zamrzli.

Pogledajte i Umetničko platno prirode: Najlepši predeli Zemlje okupani bojama jeseni (FOTO)

Reka Kemi je do 1980. godine korišćena kao plutajući kanal za drvnu industriju, ali je ovaj sistem na kraju zamenjen upotrebom savremenih kamiona. Idilično ostrvo sada postaje turistička atrakcija dostupna samo brodom. bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...