Meteorit vredan 100.000 dolara godinama koristili kao - držač za vrata

Kamen težak deset kilograma koji je decenijama služio kao držač za vrata, zapravo je meteorit koji vredi 100.000 dolara.

Meteorit vredan 100.000 dolara godinama koristili kao - držač za vrata Foto: AP/Mackenzie Brockman

Univerzitetska profesorka geologije sa Univerziteta u Mičigenu otkrila je da je desetak kilograma težak komad kamena, koji se koristio kao držač za vrata više od 30 godina, zapravo meteorit čija vrednost dostiže i do 100.000 dolara.

"Ovo je najvredniji primer koji sam ikad u životu držala u ruci, novčano i naučno, rekla je Sirbesku u izjavi za medije, naglasivši da je od početka znala da je reč o "posebnom kamenu".

Upoznajte En Hodžis, ženu koja je preživela udar meteorita (VIDEO)

Dodala je da slučajeva u kojima ljudi dolaze na procenu kamena na njeno odeljenje ima mnogo, ali da su retki oni u kojima to kamenje nije obično kamenje.

Vlasnik meteorita, koji je odlučio da ostane anoniman, rekao je profesorki da je kamen dobio 1988. godine, kada je kupio farmu u Edmoru, u Mičigenu.

Pogledajte i Pet najboljih načina da iskoristite meteorit

Pređašnji vlasnik ispričao mu je da je video, u društvu svog oca, pad meteorita na njegovu farmu u ranim 30-im godinama prošlog veka, piše Huffington Post.ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je februarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.