Post-apokaliptični osećaj Černobilja: Najveća nuklearna katastrofa prikazana na nešto drugačiji način (FOTO)

Fotograf Vladimir Migutin napravio je neverovatne fotografije i na nešto drugačiji način prikazao ozloglašenu nuklearnu katastrofu.

Post-apokaliptični osećaj Černobilja: Najveća nuklearna katastrofa prikazana na nešto drugačiji način (FOTO) Foto: Youtube printscreen

Uz pomoć infracrvenih foto filtera nastaju neobične fotografije jezive atmosfere. Upravo takve snimke zabeležio je u Černobilju objektiv fotografa Vladimira Migutina.

Vladimir je fotografisao Černobiljsku zonu otuđenja, hiljadama kilometara veliku radioktivnu zonu na kojoj već decenijama niko ne živi otkako je reaktor broj 4 nuklearne elektrane Černobilj eksplodirao. 

Unutar napuštenog grada: Kako izgleda Černobilj 31 godinu nakon najveće nuklearne katastrofe u istoriji

“To je bila spontana odluka. Rođen sam u Belorusiji 1986, iste godine kada se dogodila Černobiljska katastrofa. Kada sam imao samo pet godina moja porodica je napustila Sovjetski Savez . Ipak sećanja iz tog najranijeg detinjstva su vrlo snažna, pa sam želeo da posetim Minsk i vidim kako izgleda danas, nakon toliko godina. Tada se javila i ideja da posetim Černobilj”, objašnjava Vladimir koji je na internetu potražio grupe koje posećuju to područje i imaju ispravne dozvole za ulazak u ozračeno područje. Pronašao je vodiča i grupu koja je planirala put u periodu koji mu je odgovarao.

Pogledajte i Virtuelna šetnja kroz Černobilj, mesto koje ćemo zaobilaziti hiljadama godina

Vladimir je sve fotografije napravio sa infracrvenim filterom koji je tom napuštenom mestu dodao još sablasniju notu.ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je februarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.