Ledeni zid iz "Igre prestola" zaista postoji: Pogledajte neobičan prirodni fenomen između Rusije i Kine

Ovaj zid veoma podseća na ledeni zid iz poznate televizijske serije "Igra prestola“, ali on nije fikcija već zaista postoji.

Ledeni zid iz "Igre prestola" zaista postoji: Pogledajte neobičan prirodni fenomen između Rusije i Kine Foto: Youtube printscreen

Na rusko-kineskoj granici pojavila se neobična, veličanstvena pojava - veliki ledeni zid, javlja nemačka televizija „Fokus“.

Ovaj zid veoma podseća na ledeni zid iz poznate televizijske serije "Igra prestola“, ali on nije fikcija već zaista postoji.

Saznajte i Zašto Hodor iz „Igre prestola“ može da izgovori samo jednu reč?

Nalazi se u severoistočnom delu Kine, kod granice sa Rusijom.

U ovom regionu zime su jako hladne, često duva jak vetar. On je i napravio zid iz leda na obali jezera Hanka. Obala je prilično duga, ima više od 15 kilometara. Zid je na određenim mestima visok i više od 20 metara.

Pogledajte i Neobičan prirodni fenomen: Tri Sunca na nebu iznad Rusije (FOTO)

To je neobični fenomen, kažu meteorolozi. Kako bi nastao, vreme treba da bude hladno i vetrovito, a ispod zamrznute površine jezera treba neprestano da teče voda. Pošto su se ove godine svi faktori poklopili, mnogi turisti su već krenuli na put kako bi posmatrali redak fenomen, javlja "Sputnjik".

Bedem nisu gradili ni Kinezi ni Rusi, pojavio se prirodno. Pogledajte kako spektakularno izgleda:

Izvor: Mondoostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je majsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.