Beg od ljudi: Fotografija zapaljenog slončeta osvojila prvu nagradu (FOTO)

Fotografija dva slona koja beže od rulje koja ih je zapalila pobedila je na takmičenju za najbolju fotografiju poznatog prirodnjačkog časopisa „Senkčueri ejžija“.

Beg od ljudi: Fotografija zapaljenog slončeta osvojila prvu nagradu (FOTO) Foto: Shutterstock

Na fotografiji snimljenoj u istočnoj Indiji, autora Biplaba Hazre, vidi se zapaljeno mladunče slona pored odraslog slona kako beže od ljudi.

Objavljujući pobednika, iz časopisa Senkčueri ejžija (Sanctuary Asia – Azijsko utočište) poručili su da je, nažalost, takva vrsta ponižavanja rutinska i da je sukobljavanje ljudi sa slonova veoma često u zapadnom Bengalu, gde je fotografija nastala.

Pogledajte i Slonovi znaju više o nama nego što smo mislili

Autor fotografije je rekao da je rulja vikala bacajući zapaljeni katran na slonove u okrugu Bankura, u kojem je ranije dolazilo do sukoba slonova i ljudi, a u kojima je poginulo nekoliko ljudi.

"Za ove pametne, nežne i društvene životinje, koje su na ovim prostorima živele vekovima, nastupio je pakao“, rekao je Hazra.

Foto: Youtube printcreen

Fotografija je izavala veliko interesovanje širom sveta i na društvenim mrežama.

Majnak Mazumber, koji živi u Bankuri, rekao je da je situacija komplikovana. S jedne strane, lokalno stanovništvo je krivo za katastrofalno uništavanje staništa i užasno zlostavljanje i mučenje životinja, dok su, s druge strane, slonovi pustošili useve, uništavali kuće i ubili "nevine ljude“.

Izvor: RTSostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je majsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.