Ilon Mask objavio prvu fotografiju podzemnog tunela u kome će saobraćati električni automobili (FOTO)

Pogledajte kako izgleda tunel u Los Anđelesu koji gradi Ilon Maskova kompanija “Boring” s ciljem smanjenja gužvi i vremena putovanja.

Ilon Mask objavio prvu fotografiju podzemnog tunela u kome će saobraćati električni automobili (FOTO) Foto: Youtube printcreen

Osnivač „Tesla motorsa“ i „Spejs iksa“, Ilon Mask, postavio je na društvenoj mreži Tviter fotografiju na kojoj se po prvi put može videti kako će izgledati unutrašnjost tunela u Los Anđelesu, koji će služiti kao probni poligon za buduću podzemnu mrežu.

Ilon Mask otkriva: Evo kako će izgledati svemirska odela u budućnosti (FOTO)

Mask želi da podzemnom mrežom tunela reši problem saobraćajnih gužvi u ovom kalifornijskom gradu, a u budućnosti i drugih gradova širom sveta. Los Anđeles je odabran za testiranje, kako zbog blizine Hotorna, tako i zbog užasnih saobraćajnih gužvi. Cilj ovog projekta je upravo smanjenje gužve i vremena putovanja.

Njegova zamisao je saobraćaj koji će se odvijati podzemnim putevima i koji će služiti za transport automobila pomoću električnih traka. Radi se o efikasnom i brzom sistemu prevoza, namenjenom isključivo za automobile. 

Kolonizacija Crvene planete: Ilon Mask ima plan za osvajanje Marsa već od 2022. godine

„Deo na fotografiji je malo više od 200 metara dugačak. Trebalo bi da bude ukupno tri kilometra za tri ili četiri meseca“, napisao je Mask.

Mask je izjavio da će automobili kroz tunel moći da se voze brzinom od 200 kilometara na sat, kao i da namerava da ga produži do Međunarodnog aerodroma u Los Anđelesu. ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je majsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.