7 neverovatnih prirodnih čuda u Africi

Zaboravimo na trenutak uobičajene turističke atrakcije u Africi i istražimo njene manje poznate, a podjednako predivne predele.

7 neverovatnih prirodnih čuda u Africi Makgadikgadi Foto: Profimedia

1. Danakilska pustinja (Etiopija)

Odlazak na jedno od najtoplijih i najneobičnijih mesta na Zemlji možda ne zvuči kao privlačna ideja u teoriji, ali obilazak Danakilske depresije u Etiopiji će vam zaista pružiti spektakularan pogled na suvo zemljište i jezerca lave. 


Foto: Profimedia

2. Nacionalni park Liuva (Zambija)

Pejzaž neprekidnih travnatih ravnica u Nacionalnom parku Liuwa Plain u zapadnoj Zambiji se veoma lako može uporediti sa Serengetijem. Ovaj nacionalni park je čak poznat po drugoj najvećoj migraciji gnuova nakon Serengetija. Park je toliko izolovan da do otvaranja kampa King Lewanika ove godine nije imao stalan kamp. 

3. Taghazout (Maroko)

Možda ne biste odmah povezali surfersku kulturu sa Marokom, ali malo ribarsko selo Taghazout je dom nekih od najboljih surferskih lokacija u Africi (Anchor i Killer Points). Surferi dolaze u ovo mesto kako bi iskoristili talase i malu zajednicu surfera, a oni koji ne surfuju mogu da se opuste na predivnim plažama ili da istražuju šarmantni gradić. U blizini se nalazi i Rajska dolina, formacija stena i prirodnih jezera, smeštena na planinama Atlas koja će vam takođe ulepšati boravak u Maroku. 

4. Tsingy Rouge (Madagaskar)

Smešten nadomak grada Diego Suarez, Tsingy Rouge je poznata turistička atrakcija koja predstavlja veličanstvenu kolekciju crvenih stena. 

Ova formacija stena je otkrivena sredinom XX veka i smatra se neverovatnim delom Majke prirode (uprkos tome što je velikim delom nastala erozijom zemljišta). 


Foto: Profimedia

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANIbonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je oktobarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.