Putovanja koja podižu adrenalin: 10 avantura koje nećete zaboraviti

Ove poznate turističke destinacije je najbolje obići planinarskim ili biciklističkim stazama. Istražite svet iz drugačijeg ugla.

6. Nacionalni park Mamutska pećina, Kentaki

Ispod brda u centralnom Kentakiju leži najduži pećinski sistem na svetu ,u okviru kojeg je do sada istraženo više od 600 km. U okviru dvosatne ture spustićete se niz 280 stepenika i istražiti podzemni svet mamuta i neverovatne stalaktite i stalagmite.

7. Sigirija, Šri Lanka

Monolit Lavlja stena se izdiže 180 metara iznad okolnih sela u centralnoj Šri Lanki i iznad njega se nalaze ruševine kraljevske palate iz V veka. 

8. Avenija baobaba, Madagaskar

Duž ove avenije se nalazi desetak stabala baobaba, od kojih su neki visoki 30 metara, a većina je staro više od 800 godina. 

Put oko sveta za 24 sata: Avantura koju nećete zaboraviti

9. Nacionalni park Plitvice, Hrvatska

Plitvice imaju 16 terasastih jezera koja su povezana slapovima, stazama i kaskadama. Planinarite kroz kanjon i pećinu kako biste stigli do najvišeg vodopada u nacionalnom parku

10. Sidnejski most, Australija

Oslobodite unutrašnjeg Spajdermena i upustite se u turu pentranja po mostu i 1.332 stepenika kako biste dostigli gornji deo mosta, koji se nalazi 135 metara iznad površine vode.

 

 

 

 bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je septembarsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.