Lepote japanskog ostrva: 8 načina da uživate u Hokaidu

Drugo po veličini ostrvo Japanskog arhipelaga, Hokaido, mesto je predivnih pejzaža i netaknute prirode.

5. Raj termalnih izvora

Hokaido nudi spektar onsen ili kupki u termalnim izvorima, bilo da je u pitanju uživanje u luksuznim kotelima ili jednostavni bazeni termalnih voda smešteni duboko u planinama. 

Fenomen koji se javlja samo nekoliko puta godišnje: Japanski dvorac među oblacima

6. Skijanje

Mali grad Furano je zimi jedna od najpoznatijih ski destinacija u Japanu. Jul je možda i najpopularniji mesec za posetu Furanu, kada su polja pretvoren u more u lavandi. 

7. Festival snega

Svakog februara se u Saporu održava Snežni festival, u čijem se fokusu nalaze fantastične snežne skultpure. Više od dva miliona posetilaca godišnje poseti ovaj festival. Možete posetite Saporo i nekoliko nedelja pre festivala, jer ćete moći da vidite i kako nastaju sve skulpture, ali i da uživate u brojnim atrakcijama u gradu, uključujući istorijsko selo i Muzej piva.

Saznajte i Tragičan kraj „filozofskog“ drveta u Hokaidu

8. Svetla velikog grada

Na putovanju po Hokaidu nemojte da zaboravite da posetite Hakodate. Ovaj grad je 1854. godine postao jedna od prvih japanskih luka otvorenih za međunardonu trgovinu, a Goryokaku je prva tvrđava u zapadnom stilu u Japanu.

Izgrađena je 1864. godine u obliku petokrake, kako bi mogla da uhvati napadače u mrežu unakrsne vatre. Zahvaljujući rovovima i pedantno uređenoj osnovi, tvrđava je ostala popularna atrakcija, koja je možda i najlepša u proleće, kad procveta više od hiljadu trešnji.

*Zapratite našu novu Fejsbuk stranicu >>> https://www.facebook.com/natgeo.rs/
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je majsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.