5 neobičnih škola koje postoje

Izađimo iz okvira tradicionalnog obrazovanja i upoznajmo se s nesvakidašnjim, pomalo bizarnim školama širom sveta.

5 neobičnih škola koje postoje Foto: Profimedia

1. Škola za Deda Mraza, Mičigen/Charles W. Howard Santa Claus School

Ako želite obrazovanje za sezonski posao, možete da pohađate školu Deda Mraza Čarls W. Hauard. U pitanju je najstarija škola za Deda Mraza koju je 1937. godine otvorio deda Macy i posvećena je očuvanju tradicije, istorije Deda Mraza. U ovoj školi ćete pohađati i časove o propisnom oblačenju i šminkanju, iskustvima na televiziji i radiju, navikama irvasa i znakovnom jeziku Deda Mrazova. 

2. Penjanje na drveće, Oregon/Tree Climbing Planet

Tom Kovar voli da se penje po drveću, pa je došao na ideju da druge uči svojim tehnikama. Kao master instruktor penjanja po drveću, Kovar uči ljude kako da naprave odgovarajuće čvorove, da bezbedno viseći spavaju u ležaljkamai da pažljivo podižu grane drveća. Njegovi časovi su više usmereni profesionalcima kojima treba poduka kako da se penju po drveću poput radnika u parku ili istraživača prirode.

Saznajte i Kako je izgledala škola za gladijatore?

3. Škola za gladijatore, Rim

Serđio Jakomoni ili Nero kako ga zovu tokom časova drži školu za gladijatore u RImu, u kojoj nudi predavanja i časove budućim ratnicima svih starosnih doba kako bi se uključili u lažnoj borbi između života i smrti. Učenici uče da pravilno rukuju štitovima i mačem.

Nastavak vas očekuje na narednoj strani >>>ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je martovsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.