Vaš foto-arhiv: Lepota naše zemlje ovekovečena divnim fotografijama

U galeriji koju smo vam pripremili pogledajte najzanimljivije fotografije naših čitalaca iz Niša, Beograda, Kragujevca, Mokrina, Novog Sada i Silbaša i uživajte u prošlosti Srbije i regiona s početka i sredine XX veka.

Vaš foto-arhiv: Lepota naše zemlje ovekovečena divnim fotografijama Foto: Nepoznati autor
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Čitaoci časopisa National Geographic Srbija delili su proteklih godina s nama interesantne fotografije koje svedoče o svakodnevnici, posebnim trenucima i običajima u prošlosti.

Među njima je bilo prizora iz porodičnog života u Srbiji, važnih društvenih događaja poput demonstracija povodom ubistva kongoanskog lidera Patrisa Lumumbe 1961. godine, retkih fotografija gradova u Srbiji početkom XX veka...

Ova galerija predstavlja fotografije iz svih brojeva časopisa National Geographic u 2012. godini, u kojoj možete da vidite kako je izgledala svadba 1919. u Nišu, vojna francuska kolonijalna snaga u Mokrinu iste godine, gostovanje KUD-a Kragujevac u Sinju 1958. godine, učenje đaka u osnovnoj školi u Silbašu i mnoge druge fotografije koje oslikavaju prošlost naše zemlje.

Ukoliko i vi imate slične fotografije nastale u našoj zemlji i želite da ih podelite s nama i našim čitaocima, možete ih, s adekvatnim opisima, poslati na redakcija@nationalgeographic.rs.

 

Možda će vas zanimati i:slike u galeriji
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je martovsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.