Kako izgleda svakodnevnica u Severnoj Koreji?

O tome kako u ovoj azijskoj zemlji žive obični građani šire se brojne glasine, a nedavno su objavljene fotografije koje svedoče o životu u njenoj prestonici.

Kako izgleda svakodnevnica u Severnoj Koreji? Foto: AP Photo/Wong Maye-E
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Kako piše Washington Post, stanovnici Pjongjanga najčešće se okupljaju na trgu na kojem su podignute statue u čast Kimu Il Sungu i Kimu Džongu Ilu, ali je među studentima veoma popularan i Luk trijumfa.

Pogledajte: Evolucija lepote u Koreji (VIDEO)

Prestonica Severne Koreje ima zanimljivu arhitekturu - prostrane trgove, masivne zgrade i široke bulevare, a ulice su tolike da se na njima retko može videti gužva. Čak i ako dođe do gužve, nema razloga za brigu jer vredni policajci regulišu saobraćaj i po kiši, a jedna fotografija svedoči da taj posao u Severnoj Koreji obavljaju i žene.

Zašto se toliko Korejaca preziva Kim?

Mladi u Pjongjangu imaju priliku i da uživaju u plesu, pre svega uz domaće hitove, a kada je u pitanju moda, važan detalj je kišobran, koji dame rado nose i tokom prolećnih i letnjih meseci.

Reklame ćete retko videti na ulicama Pjongjanga - češće su ulice ukrašene portretima aktuelnog vođe i njegovih prethodnika, od kojih su neki osvetljeni noću - ali tu je i poneki bilborda, kao što je onaj koji je napravila vlada Severne Koreje, a koji izlaže plan za obrazovanje građana u oblasti nauke i tehnologije u Rjongsongu, severnom delu Pjongjanga.

Pogledajte: Krišom nastale fotografije gradova Severne Korejeslike u galeriji
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...