Saradnici National Geographic Srbije uspešni u Kemeru

Saradnici časopisa National Geographic Srbija iz ronilačkog kluba S.D.T. Svet Ronjenja bili su uspešni na četrnaestim Podvodnim danima u turskom gradu Kemeru.

Saradnici National Geographic Srbije uspešni u Kemeru Foto: S.D.T. Svet Ronjenja
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

U turskom gradu Kemeru, na obali Mediteranskog mora od 15. do 18. maja održana je manifestacija „14. Kemer Underwater Days“. Četrnaest godina ovaj međunarodni događaj okuplja podvodne fotografe i snimatelje iz celog sveta. Ove godine saradnici časopisa National Geographic Srbija iz ronilačkog kluba S.D.T.Svet Ronjenja Ivana Orlović Kranjc, Vladimir Mladenović i Janez Kranjc učestvovali su na ovom događaju, tačnije u nadmetanju u podvodnoj fotografiji. U konkurenciji od tridesetak takmičara iz Rusije, Severnog Kipra i Turske našli su se i naši predstavnici.

Pogledajte i: Najveća zastava Grčke pod vodom

I ostvarili sjajne rezultate. U kategorijama „Underwater nature“ i „Underwater archeology” Ivana Orlović Kranjc je osvojila prvo mesto, a Janez Kranjc drugo mesto. Vladimir Mladenović je u u kategoriji “Model” osvojio prvo mesto, a tokođe je osvojio i specijalnu nagradu “EUIFA Environment Award”.

Saznajte i: Zaronite ispod Savskog jezera

“Univerzitet za podvodnu arheologiju 'Selcuk University' veoma uspešno organizuje ovo takmičenje već četrnaest godinama. Posebno nam je zanimljiv deo takmičenja gde je motiv podvodna arheologija, jer su u ovim vodama vekovima bila raskršća pomorskih puteva, pa je samim tim i podmorje prepuno arheoloških artefakta koji su sjajni fotografski motivi” – kaže podvodni fotograf Ivana Orlović Kranjc.slike u galeriji
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je majsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.