Neverovatni prizori naše zemlje: Uživajte u spektakularnim fotografijama Srbije - iz drona

Uvek je uzbudljivo videti nešto što nam inače nije dostupno, a o tome stalno slušamo. Lepote Srbije. Koliko puta ste čuli tu rečenicu? A koliko puta ste imali priliku da tu lepotu sagledate iz ptičje perspektive?

Neverovatni prizori naše zemlje: Uživajte u spektakularnim fotografijama Srbije - iz drona Nebeske stolice; Foto: Slobodan Botoški
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Amaterski fotograf Slobodan Botoški se plašio visine. Svoj strah je odlučio da pobedi skokom iz aviona, a taj skok mu je omogućio da, osim suočavanja sa strahom, pogleda Srbiju iz nove perspektive.

"Moja ljubav prema dronu se razvila iz straha od visine", kaže Slobodan, "2015. godine odlučio sam da taj strah pobedim, skokom iz aviona".

Osetio je veliko uzbuženje noga šta je video, i osetio potrebu da ttu lepotu podeli sa  svima.

"Osećaj koji sam tada doziveo i prizor koji sam video, u kombinaciji sa ljubavi prema fotografiji koju sam gajio od ranije, inspirisao me je da kupim dron i prikažem svet iz drugačije perspektive. U početku je to bio samo hobi, koji me je kao takav navodio da neprestano putujem, istražujem nove destinacije, upoznajem nove ljude i stičem nova prijateljstva.  

Sa željom da imam što bolje fotografije, tražio sam najneobičnija i najskrivenija mesta koja naša zemlja ima. Impresioniran prizorima iz visine, želeo sam da iste podelim sa ljudima. Vremenom ovaj hobi je počeo da okupira najveći dao moje pažnje, želeo sam stalno bolje fotografije, pa sam sebi priuštio i bolju opremu. Trud, rad i ulaganje se isplatilo, a dokaz su mi brojne pohvale vrsnih fotografa.

Sam proces stvaranja fotografije je posebno zanimljiv i često zahteva izlazak iz zone komfora što donosi nova i uzbudljiva iskustva. Često ustajem mnogo pre izlaska sunca, kako bih dobio savršenu kompoziciju fotografije. Zahvaljujući fotografiji, postao sam i strastveni planinar.

Srećan sam što sam od hobija koji me neizmerno ispunjava, uspeo da napravim posao. Moj svakodnevni život i putovanja izgledali bi mnogo drugacije da se nisam susreo sa ovim hobijem."

Uživajte u fotografijama...

 

Pogledajte i: 

 

Priče i reportaže o mestima u Srbiji koja možete da istražite, potražite na linku:  

ISTRAŽI SRBIJUslike u galeriji
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je majsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.