Strast pretvorio u biznis: Moderni pećinski čovek drži kurs preživljavanja u divljini (FOTO)

Guido Kamia vas može naučiti kako da upalite vatru koristeći kamen, kako da preživite hraneći se insektima, kao i kako da sagradite zaklon u sred šume.

Strast pretvorio u biznis: Moderni pećinski čovek drži kurs preživljavanja u divljini (FOTO) Foto: Profimedia
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Tridesetsedmogodišnji Francuz, koji je prvobitno radio kao poslastičar, odlučio je da za život zarađuje na krajnje neobičan način - u italijanskim Alpima u blizini Francuske granice Guido Kamia organizuje kurseve preživljanja.

Na jednom od njegovih vikend tečajeva, možete ga gledati kako se penje po stenama i peca bosonog iz planinskog potoka, obučen u životinjsku kožu poput nekog od likova iz crtanog filma "Flinstonovi".

Iako deluje čudno, Kamijevi kursevi za preživljavanje na otvorenom su zapravo i zvanično odobreni.

"Poslednjih pet godina moje kurseve nadgledala je Italijanska međunarodna federacija za preživljavanje (FISSS)", izjavio je za AFP Guido čija je inspiracija za kurs bila prevelika strast prema paleolitu.

"Neandretalci, koji su živeli pre oko 400.000 do 40.000 godina, bili su veoma inteligentni. Otkrili su vatru, a mogli su i da se prilagode svim vremenskim uslovima. Bili su nomadi koji su živeli u pećinama, ali su isto tako znali da sagrade zaklon u šumi."

Početna cena osnovnog kursa od 80-100 evra po osobi za jednu noć uključuje i smeštaj u bivaku.slike u galeriji
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...