Najslađa žurka na svetu: 18 malenih pandi proslavilo prvi rođendan (FOTO)

U zoološkom vrtu u južnoj Kini u prošle nedelje priređeno je veliko slavlje - 18 mladunaca džinovske pande proslavilo je prvi rođendan, a ceo događaj ovekovečen je neodoljivim fotografijama.

Najslađa žurka na svetu: 18 malenih pandi proslavilo prvi rođendan (FOTO) Foto: Profimedia
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Rođene između jula i septembra prošle godine, malene pande proslavile su svoj prvi rođendan u bazi Shenshuping u Nacionalnom rezervatu prirode Wolong, u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan.

Veselje je upriličeno uz odgovarajuću dekoraciju, poslastice i gomilu poklona.

Maleni slavljenici, od kojih devet muških i devet ženskih mladunaca, kao i tri para blizanaca, odmah su se bacili na otvaranje upakovanih kutija i grickanje posluženja, dok su se neki zabavljali šetajući i radoznalo razgledajući rođendansku dekoraciju.

“Ovo je prvi put da vidim toliko pandi na jednom mestu, a takođe i prvi put da vidim bebe. Presrećan sam i uzbuđen”, izjavio je Tang Tingcao, jedan od posetilaca koji su imali priliku da uživaju u preslatkom prizoru.

Više svetskih država sprovodi ovakve programe i imaju slične centre, često je reč o saradnjama koje su potpisane bilateralnim ugovorima. Ovakve projekte sprovode i veći zoološki vrtovi, a veći deo jedinki se pušta u prirodu.slike u galeriji
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je martovsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.