U Švedskoj otvoren Muzej odvratne hrane: Da li biste probali sok od ovčije očne jabučice?

U Malmeu u Švedskoj otvoren je muzej odvratne hrane, a neki od delikatesa u ponudi su pržena tarantula, sok od ovčije očne jabučice, zrna soje fermentisana sa bakterijom iz japana, fermentisana haringa, mišije vino i mnogi drugi, a najsmrdljiviji proizvod je Islandska ajkula.

U Švedskoj otvoren Muzej odvratne hrane: Da li biste probali sok od ovčije očne jabučice? Foto: EPA/Johan Nilsson
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

POGLEDAJTE I:

Gastronomsko uživanje za najhrabrije: 9 najčudnijih specijaliteta širom sveta

Šta doručkuju stanovnici „najzdravijih“ država na svetu?

Hoće li ova hrana uskoro nestati?

Koliko [X] možemo da pojedemo pre nego što nas ubije?

Verovali ili ne, ove tvrdnje ipak nisu mitovi: 5 neobičnih zanimljivosti o hrani

U kojim gradovima je hrana najukusnija?



slike u galeriji
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
Pogledajte šta vas očekuje u novembarskom izdanju časopisa National Geographic Srbija.