Pobednici ovogodišnjeg National Geographic foto-konkursa

Fotografija žene koju u gužvi metroa obasjava mobilni telefon proglašena je za najbolju fotografiju takmičenja "2014 National Geographic Photography Contest ".

Pobednici ovogodišnjeg National Geographic foto-konkursa Foto: Brian Yen / National Geographic 2014 Photo Contest

Među 9.000 pristiglih fotografija, autorska fotografija Brajana Jena iz Hong Konga, koja je naslovljena kao "Čvor svetli u mraku, osvojila je glavnu nagradu takmičenja. Jen je osvojio 10.000 američkih dolara i putovanje u sedište National Geographica u Vašingtonu, gde će učestvovati na godišnjem fotografskom seminaru National Geographica u januaru 2015.

Pogledajte: Galerija pobedničkih fotografija

"Osećam određenu protivrečnost kada gledam u fotografiju.", kazao je Jen i dodao: "S jedne strane, osećam oslobađajući dar tehnologije. Sa druge strane osećam da se ljudi više ne trude da budu prijateljski, zato što ne moraju."

Nikol Kambr iz Brisela proglašena je najboljim autorkom za fotografiju u kategoriji prirode na kojoj se vide migrirajući gnuovi u Tanzaniji, a Triston Jeo iz Singapura je osvojio prvu nagradu u kategoriji mesta za fotografiju budimpeštanske termalne banje. Jenova fotografija bila je u kategoriji ljudi, a sve tri fotografije biće objavljene u National Geographic časopisu.

Godišnji foto-konkurs privukao je učesnike iz više od 150 država. Učesnici su slali fotografija u tri kategorije: ljudi, mesta i priroda. Žiriranje se sastojalo od mnogobrojnih rundi procena na osnovu kreativnosti, kvaliteta fotografije i autentičnosti sadržaja.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...