Google Hangout sa istraživačima National Geographica

Pridružite se ćaskanju uživo sa morskim ekologom Enrikom Salom i stručnjakom za civilizaciju Maja, Giljermom de Andom…

Google Hangout sa istraživačima National Geographica Foto: NASA

Jedinstvena ekspedicija

U okviru Googleovog naučnog sajma, 7. februara 2013, dr Enrik Sala, krenuće na jedinstvenu ekspediciju sa obale Čilea. Dr Sala je morski ekolog koji je svoj život i rad posvetio očuvanje okeana i pretraživanju svetskih voda u potrazi za zdravim podvodnim ekosistemima. Sa početkom u 19h po našem vremenu (10:00AM PT / 12:00PM CT / 1:00PM ET / 3:00PM CLST / 18:00 GMT) dr Sala će se pridružiti video konferenciji Hangout On Air iz broda usidrenog u luci u Čileu.

Ukoliko želite da prisustvujete ovom događaju, prijavite se na  putem ovog linka https://plus.google.com/u/0/events/cdm69p31bn9mhb0gldcib702d84 i postavite pitanje na koje će Enrik odgovoriti prilikom uključenja uživo.

Potraga za drevnim tajnama

Sledećeg dana, u petak 8. februara, podvodni arheolog Giljermo de Anda, takođe istraživač National Geographica, učestvovaće u sličnoj virtuelnoj avanturi, uživo putem Google+ Hangouta u 19h i to direktno iz pećine drevnih Maja u Meksiku. Ljudi iz celog sveta su pozvani da pošalju svoje pitanje za De Andu preko NG Google+ stranice (ovde https://plus.google.com/+NatGeo/posts).

De Anda će učesnike Hangouta povesti u šetnju od džungle do podzemne pećine gde traga za ostacima civilizacije Maja. Dok De Anda bude odgovarao na pitanja i pričao o svojim otkrićima, njegov tim će zaroniti u vode tajnih cenotes – podvodnih pećina ispunjenih vodom u kojima se nalaze kosti i artifakti koji datiraju hiljadama godina u prošlost.

De Anda, profesori i istraživača na Autonomnom univerzitetu Jukatan, specijalizovan je za antropologiju skeleta. U okviru svojih istraživanja roni do udaljenih, poplavljenih pećina u Meksiku tragajući za ostancima civilizacije Maja.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...