Kafić u Tokiju nudi nezaboravnu zabavu – igranje sa ježevima

U glavnom gradu Japana je otvoren ježev kafić, u kojem, pored uživanja u kafi, možete da se poigrate sa ovom malom bodljikavom životinjom.

Kafić u Tokiju nudi nezaboravnu zabavu – igranje sa ježevima Foto: Profimedia

Tokio već ima slične kafiće u kojima posetioci mogu da pomaze i da se poigraju sa macama, zečevima, zmijama, sovama i jastrebovima, ali odnedavno ljubitelji životinja mogu uživati i u igranju sa ježevima, piše Telegraph. 

Pročitajte i Zavođenje pesmom: Miševi su romantičniji nego što smo mislili

Mušterije koje idu u „Hari“ kafić često čekaju u redovima kako bi se igrali sa 20 do 30 ježeva različitih vrsta i uzrasta. Ježevi se drže u staklenim kutijama, a maženje i igranje košta između 9 i 11 dolara po satu. 

„Svi ježevi su druželjubivi, mada oprez nikad nije na odmet, jer neki umeju da ubodu“, kaže En Čeung, jedanaestogodišnja devojčica koja je već iskusila to zadovoljstvo. 

Jedan od zaposlenih Mizuki Murata, koji je ranije radio u kafiću gde mušterije mogu da se maze sa zečevima, kaže da je novootvoreni ježev kafić veoma popularan i da mušterije čekaju u redovima ne bi li proveli vreme u društvu ježića.

Pročitajte i Naučnici komponovali muziku za mačke

„Hteli smo ljudima da pokažemo koliko su ježevi zapravo slatki i umiljati, kao i da ih oslobodimo predrasuda da je opasno pipati ih“, kaže Mizuki koji dodaje da je najslađi deo igre kada se životinjica konačno oslobodi i pokaže vam svoje lice. 

 

 bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...