Izložba fotografija povodom šestog rođendana NG Srbija

Šest godina izlaženja časopisa National Geographic na srpskom jeziku, obeležićemo izložbom „Iza kulisa“, fotografa Marka Risovića u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.

Izložba fotografija povodom šestog rođendana NG Srbija Foto: Marko Risović

Izložba će biti otvorena od 3. do 20. novembra, a posetioci će imati priliku da pogledaju fotografije posvećene životu koji se odvija na sceni Narodnog pozorišta, kao i iza, iznad ili ispod nje.

Autori izložbe su Zorica Janković, kustos Muzeja Narodnog pozorišta u Beogradu i Igor Rill, glavni urednik časopisa National Geographic Srbija.

„Fotografije Marka Risovića nas na moderan način uvlače u ’dionizijsku svetkovinu’, poništavajući ograde između publike i izvođača, između scene i života. Pozorište, kao i vrhunski fotograf, od života ne pravi paralelne univerzume niti imitacije. Grabi sve što se ponudi i taj nam život jasno predstavlja ukoliko hoćemo da čujemo i vidimo,“ rekao je Igor Rill, povodom izložbe.

Fotograf Marko Risović je dobitnik brojnih nagrada i priznanja i stalni saradnik srpskog izdanja časopisa National Geographic.bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...