Najbolje naučne i edukativne emisije koje ćemo gledati u junu

Pogledajte šta vas čeka u junu na kanalu National Geographic.

Najbolje naučne i edukativne emisije koje ćemo gledati u junu Foto: National Geographic

Kraljevstvo mumija

Od 7. juna, nedeljom u 21.00 

Premijera 

U novootkrivenom kompleksu grobnica u Sakari jedna grobnica se razlikuje od ostalih. U njoj se nalazi samo jedan kameni sarkofag, dok su ostale pune mumija. Dr Ramadan Husein i njegov tim nalaze se pred najvećim izazovom do sad. Moraju da podignu poklopac težak pet tona kako bi otkrili mumiju koja se nalazi unutra. Kakve će tajne o telu starom 2.600 godina otkriti koristeći tehnike forenzičkog istraživanja i najnoviju tehnologiju?

Rendgenski snimak Zemlje

Od 18. juna, četvrtkom u 21.00

Premijera 

Pod našim nogama, ispod bilion tona kamenja, vrebaju zaprepašćujuće i smrtonosne tajne. Do zemljotresa, cunamija i vulkanskih erupcija dolazi zbog skrivenih sila koje potiču iz dubine naše planete. Sada, koristeći najnovije naučne rezultate senzora i površinskog skeniranja, možemo da napravimo rendgenski snimak Zemlje kako bismo saznali kakve se sve opasnosti kriju u njenim dubinama. Koristeći informacije prikupljene sa hiljade senzora i najmodernije površinsko skeniranje, prvi put možemo da stvorimo rendgenski snimak onoga što se nalazi duboko unutar naše planete.

Aerodromsko obezbeđenje: Peru i Brazil 

Ponedeljkom u 23.00

Nove epizode 

Ove sezone emituju se četiri epizode sa dva najveća aerodroma Latinske Amerike: Aerodroma Horhe Čavez u Limi, u Peruu, i Aerodroma Sao Paulo-Guarulho u Brazilu. Policija je na visokom stepenu pripravnosti. Njihovi glavni izazovi su ilegalna migracija i šverc kokaina. 

Od skrivenih odeljaka i progutanih pilula do lažnih dokumenata, ovi službenici rade danonoćno kako bi zaštitili granice i zaustavili kriminalce. Pratite dešavanja iza scene.

Pogledajte i:

 

Pratite National Geographic Magazine Srbija na Instagramu!bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
U prodaji je julsko izdanje časopisa National Geographic Srbija.