Dan posle: Stravične posledice požara u Grčkoj (FOTO)

Grčku su zahvatili najgori požari u poslednjih 10 godina u kojima je do sada poginulo 79 osoba. Vatra je ugašena, ali opasnost nije prošla...

Dan posle: Stravične posledice požara u Grčkoj (FOTO) Foto: Reuter/Alkis Konstantinidis
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Predsednik Helenskog centra za prevenciju i kontrolu oboljenja Teofilos Rozenberg rekao je da će žrtvama požara u Grčkoj biti pružena psihološka pomoć.

"Pomoći ćemo rodbini žrtava požara i onima koji su videli da im imovina nestaje u katastrofi. U isto vreme, epidemološki timovi koji sprovode terenski rad, pregledaće sva područja i ispitati ima li rizika po javno zdravlje", rekao je Rozenberg.

Ministarstvo finansija će odvojiti 20 miliona evra, koji će biti iskorišćeni za pomoć zajednicama pogođenim katastrofalnim požarima.

Canakopulos kaže da će novac biti iskorišćen za saniranje štete, a da će ljudima kojima je požar oštetio kuću biti smanjen porez.

Vatrogasci su nastavili da tragaju za nestalima u požaru koji je zahvatio deo Grčke kod Atine. Prema zvaničnim podacima nastradalo je 79 osoba. Vatra je ugašena, ali opasnost nije prošla.slike u galeriji
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...