7 najromantičnijih evropskih destinacija

Bilo da ste zaljubljeni, u svežem ili dugogodišnjem braku, ili pak samo volite da putujete, ove romantične destinacije će vas očarati...

7 najromantičnijih evropskih destinacija Foto: Shutterstock

Evropa je kontinent pun mogućnosti za svakog ko je u potrazi za nečim posebnim, a ukoliko ste zaljubljeni donosimo vam listu evropskih gradova za koje mnogi tvrde da spadaju u najromantičnije:

Foto: Shutterstock

Venecija

Iako poznata po masovnom turizmu i brojnim atrakcijama, Venecija je grad kome je romantika doslovno drugo ime. Gondola, brod ili pešačenje najbolji su način da doživite romantičnu Veneciju, grad smešten na 120 malih ostrva sa oko 400 mostova. 

Foto: Shutterstock

Rim

Sve što ima veze sa Italijom je romantično, a pored Venecije Rim je odmah sledeća destinacija za zaljubljene parove iz celog sveta. I sami Rimljani često svoj grad nazivaju Gradom ljubavi, jer se reč Roma (Rim) unazad čita Amor (ljubav). 

Foto: Shutterstock

Pariz

Prva asocijacija na romantično putovanje za većinu ljudi je francuska prestonica Pariz. Gotovo u svako doba godine Grad svetlosti je idealan za romantični vikend. Šetnja duž Sene, uza stepenice do bazilike Sakr-Ker, pa onda potraga za antikvitetima na buvljaku i švrljanje po Monmartru završava se obično uživanjem u kafi i kroasanima u bašti nekog kafea.

Foto: Shutterstock

Dablin

Dablin je vrlo interesantran grad za samce, ali ovaj irski biser će ipak oduševiti mlade parove (posebno one koji vole pivo). Jedan od najromantičnijih gradskih delova je svakako ulica Love Lane, koju krasi ulična umetnost s motivima srca.

Foto: Shutterstock

Prag

Gotički šarm glavnog grada Češke očarava njegove posetioce, koji najviše uživaju u romantičnim zalascima sunca na Karlovom mostu. Praška katedrala i vrtovi ruža na brdu Petrov nezaobilazna su mesta svih zaljubljenih parova.

Foto: Shutterstock

Amsterdam

Gradovi sa kanalima se vrlo dobro rangiraju na spisku najromantičnijih mesta. “Severna Venecija”, kako još nazivaju glavni grad Holandije, osim kanala se može pohvaliti i uskim ulicama, prelepom arhitekturom i posebnom atmosferom. Bilo da se par opredeli za vožnju čamcem, iznajmljivanje bicikla ili vožnju tramvajem, romantika je zagarantovana.

Foto: Shutterstock

Lisabon

Prestonica Portugala predstavlja savršenu destinaciju za zaljubljene parove - veličanstvena zdanja podignuta na nekoliko vekova staroj kaldrmi, usporeni gradski ritam i uživanje u gostionicama na ušću reke Težo. bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...