Patuljasti oposum
Patuljasti oposum Patuljasti oposum

   Povratak na članak

Patuljasti oposum

Iako izgledom više podseća na činčilu nego na kengura, pigmejski oposum pripada porodici torbara u kojoj su još i tasmanijski đavo, vombat i koala. Sićušni sisar težak od 10 do 45 grama živi u Australiji, Novoj Gvineji i Indoneziji. Tokom zime se mali oposum savije u klupko, pokrije oči i uši i započinje hibernaciju. U ovom periodu, on ne mora da jede, već hranjive materije crpi iz masnoće u svom repu. Foto: Profimedia

Toggle info

   Povratak na članak

Patuljasti oposum

Iako izgledom više podseća na činčilu nego na kengura, pigmejski oposum pripada porodici torbara u kojoj su još i tasmanijski đavo, vombat i koala. Sićušni sisar težak od 10 do 45 grama živi u Australiji, Novoj Gvineji i Indoneziji. Tokom zime se mali oposum savije u klupko, pokrije oči i uši i započinje hibernaciju. U ovom periodu, on ne mora da jede, već hranjive materije crpi iz masnoće u svom repu. Foto: Profimedia

ostavite komentar