Čokolada
Čokolada Čokolada

   Povratak na članak

Čokolada

Jeste li znali da se čak polovina čokolade koja se jede širom sveta proizvede u dvema zemljama – Gani i Obali Slonovače? Stručnjaci upozoravaju da rast temperature usled klimatskih promena utiče nepovoljno na uzgoj kakaovca, glavnog sastojka čokolade i da će svetska proizvodnja čokolade biti prilično ugrožena do 2030. Foto: Shutterstock

Toggle info

   Povratak na članak

Čokolada

Jeste li znali da se čak polovina čokolade koja se jede širom sveta proizvede u dvema zemljama – Gani i Obali Slonovače? Stručnjaci upozoravaju da rast temperature usled klimatskih promena utiče nepovoljno na uzgoj kakaovca, glavnog sastojka čokolade i da će svetska proizvodnja čokolade biti prilično ugrožena do 2030. Foto: Shutterstock

ostavite komentar