Foto: Robert Klark
Foto: Robert Klark Foto: Robert Klark

   Povratak na članak

Foto: Robert Klark

Sirup: Od supe do soda-vode opasni visokofruktozni kukuruzni sirup hara poljem industrijski prerađenih namirnica. Visokofruktozni kukuruzni sirup je jeftiniji i po pravilu slađi od saharoze, šećera koji se pravi od šećerne trske ili šećerne repe, zbog čega ga je Sali Skvajres, nekadašnja zdravstvena savetnica u dnevnim novinama „Vašington post”, nazvala „droljom šećernog sveta”. Da li postoji bilo kakva biološka razlika? „Ne neka naročita zbog koje bi trebalo da se brinemo”, kaže Merion Nesl, profesorka nutricionizma sa Univerziteta u Njujorku. „Svako bi se bolje osećao kad bi jeo manje i jednog i drugog.”

Toggle info

   Povratak na članak

Foto: Robert Klark

Sirup: Od supe do soda-vode opasni visokofruktozni kukuruzni sirup hara poljem industrijski prerađenih namirnica. Visokofruktozni kukuruzni sirup je jeftiniji i po pravilu slađi od saharoze, šećera koji se pravi od šećerne trske ili šećerne repe, zbog čega ga je Sali Skvajres, nekadašnja zdravstvena savetnica u dnevnim novinama „Vašington post”, nazvala „droljom šećernog sveta”. Da li postoji bilo kakva biološka razlika? „Ne neka naročita zbog koje bi trebalo da se brinemo”, kaže Merion Nesl, profesorka nutricionizma sa Univerziteta u Njujorku. „Svako bi se bolje osećao kad bi jeo manje i jednog i drugog.”

ostavite komentar