Foto: Robert Klark
Foto: Robert Klark Foto: Robert Klark

   Povratak na članak

Foto: Robert Klark

Soda: Sve je lakše s mehurićima – ili su bar tako mislili banjski posetioci koji su često pili mineralnu vodu u okviru banjskog tretmana. U XVIII veku otkriveno je da ugljen-dioksid uzrokuje penušanje mineralne vode, što je dovelo do patentiranja sistema za proizvodnju soda-vode, a potom i do slatkih osvežavajućih pića poput koka-kole. Današnja 355-mililitarska soda-voda obično sadrži oko 42 grama šećera.

Toggle info

   Povratak na članak

Foto: Robert Klark

Soda: Sve je lakše s mehurićima – ili su bar tako mislili banjski posetioci koji su često pili mineralnu vodu u okviru banjskog tretmana. U XVIII veku otkriveno je da ugljen-dioksid uzrokuje penušanje mineralne vode, što je dovelo do patentiranja sistema za proizvodnju soda-vode, a potom i do slatkih osvežavajućih pića poput koka-kole. Današnja 355-mililitarska soda-voda obično sadrži oko 42 grama šećera.

ostavite komentar