Foto: Profimedia

Sve boje Indije: Holi, najšareniji festival na svetu koji slavi početak proleća (FOTO)

Holi - festival pozitivno obojenih emocija, obeležava se svake godine u martu, nakon punog meseca, prema hindu kalendaru.

Fotografija dana

Zen

Dva merkata iz zoološkog vrta u Frankfurtu obradovali su se početku proleća i iskoristili prve visoke temperature kako bi se osunčali.

Najnovije vesti

U misterioznom groblju otkrivena drevna bogatstva

Od ukrasa napravljenih od zuba gerbila, do prstenova od slonovače, nalazište u Keniji nudi neverovatan uvid u zajednicu staru 5.000 godina.

Nauka i ironija "slepila" za velike brojeve

Jedan sasvim ljudski nauk – čovek se, za razliku od mašina, teško bori sa velikim brojevima. Kad račun stigne do milion ili milijardu, nemoguće je na prvi pogled shvatiti šta ti brojevi tačno znače. Mašine su tu nenadmašne – one same po sebi ili bar njihovi inteligentni softveri i jesu brojevi i milijarde im nisu strane. Kod čoveka problemi praktično nastaju već kod broja pet gde nam se i jezik lomi i iz pojedinačnog prelazimo u množinu i zbirne imenice.

Naučnici otkrili sa koliko godina smo zaista odrasle osobe (sa mnogo više nego što mislite)

Kada kažemo za nekoga da je odrasla osoba, da li to procenjujemo na osnovu broja godina ili zrelosti? Psiholozi su na osnovu promena u razvoju dali okvirne godine kada se stupa u odraslo doba.

Za pripitomljavanje psa "kriva" vučja kooperativna narav

Naučnici ističu da negativne predrasude o vuku nisu uvek opravdane, jer je upravo kooperativna vučja narav otvorila put pripitomljavanju životinje i pretvaranju u vernog čovekovog prijatelja.

U Norveškoj se otvara prvi podvodni restoran (VIDEO)

Prvi evropski podvodni restoran otvara se u Norveškoj, a dosad je mesto za ručak među morskom florom i faunom rezervisalo više od 7.000 znatiželjnika.

Uznemirujući video: Svet zgrožen snimkom ubistva bespomoćnog lava na spavanju (VIDEO)

Video koji je objavljen na društvenim mrežama prikazuje lovca koji puca i ubija uspavanog lava, a potom od vodiča dobija i čestitke.

Svetski dan šuma u znaku Stefana Drljače: Mladi Čačanin sadi novu šumu da bi "proizvela kiseonik za sve nas"

Čačanin Stefan Drljača pre nekoliko godina kupio je livadu u selu Dučalovići, u podnožju planina Ovčar i Kablar, mestu gde je provodio detinjstvo kod babe i dede i odlučio, kaže, da se oduži prirodi i posadi šumu.

SZO traži da se napravi baza onih koji rade na izmenama ljudskih gena

Eksperti su pozvali Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) da formira bazu podataka naučnika koji rade na izmenama ljudskih gena u reproduktive svrhe, navodi se u preporuci objavljenoj posle dvodnevnog skupa u Ženevi.

National Geographic galerije

Video

Časopis Nathional Geographic na sajmu medija
Uoči dvanaestog rođendana časopisa National Geographic na srpskom jeziku, glavni urednik Igor Rill govori o značaju medija u obrazovanju i pojasniti kakvu ideju nosi slogan časopisa "Verujemo da nauka, istraživanje i pripovedanje mogu da promene svet ."
Pogledajte šta vas očekuje u martovskom izdanju časopisa National Geographic Srbija.