Foto: Profimedia

Siluete sutona: Nestvarne fotografije životinja koje će vas ostaviti bez daha

Ovo su samo neki od nestvarnih trenutaka životinja usklađenih sa prirodom, ovekovečenih fotografijom koja kao da je skinuta sa zidova i tavanica drevnih pećina.

Fotografija dana

Snežne radosti

Makaki uživa u snegu u zoološkom vrtu u Nankingu, glavnom gradu kineske pokrajine Đangsu.

Najnovije vesti

Najpretraživaniji pojmovi na Google pretraživaču u 2018. godini u Srbiji

Kompanija Google danas je objavila rezultate godišnjeg izveštaja najpretraživanijih termina u 2018. godini, nudeći jedinstvenu perspektivu o najznačajnijim momentima i trendovima u Srbiji.

Dobro došli u Monovi, američki gradić sa samo jednim stanovnikom (VIDEO)

Monovi je grad u američkoj saveznoj državi Nebraska u kome živi samo jedan stanovnik, 80-godišnja Elzi Ajler, koja je sebe proglasila gradonačelnicom, a koja takođe samostalno vodi biblioteku i kafanu.

Fejnmanova tehnika učenja - Nučite bilo šta u samo četiri jednostavna koraka

Verovatno ste bili u situaciji da imate još malo vremena do ispita, a da vam koncetracija nije na odgovarajućem nivou i da ništa ne možete da zapamtite. Koliko god čitali i mislili o tome, jednostavno vam ne ide od ruke. Kada je u pitanju učenje i upijanje novih informacija, možda vam Fejnmanova tehnika učenja može pomoći.

Krov sveta pun đubreta i fekalija

Od prvog pokušaja uspona 1922. godine na Mont Everest, na putu ka najvišem vrhu na svetu bilo je nekoliko miliona ljudi, a većina je za sobom ostavila smeće i pokvarene šatore.

Na današnji dan, 12. decembar: Oslobođena beogradska varoš

Na današnji dan 1806. godine, u Prvom srpskom ustanku je oslobođena beogradska varoš, a Turci su potisnuti u Kalemegdansku tvrđavu.

Senjski rudnik – lift koji već 93 godine spušta i izvlači rudare iz utrobe zemlje

Ova parna mašina je jedinstvena u svetu po tome što kao pogon koristi jedino vodenu paru, a pokreću je zupčanici od grabovog drveta, koji su lako zamenljivi pa rudari u svakom trenutku mogu bezbedno da siđu u jamu i iz nje izađu

Zašto je džet leg gori kada letimo na istok?

Džet leg je kraći zdravstveni poremećaj prilikom prelaska više vremenskih zona i nije nimalo zabavan. Ponekad to znači dan-dva loše koncetracije i poremećaja sna, a nekad simptomi mogu da traju i više od nedelju dana. Zavisi od toga koliko vremenskih zona prelazite - ali prema istraživanju, to zavisi i od toga u kom pravcu putujete.

Voyager 2 napustio Sunčev sistem

Voyager 2 napustio je heliosferu pet godina nakon sestrinske sonde Voyagera 1.

National Geographic galerije

Video

Časopis Nathional Geographic na sajmu medija
Uoči dvanaestog rođendana časopisa National Geographic na srpskom jeziku, glavni urednik Igor Rill govori o značaju medija u obrazovanju i pojasniti kakvu ideju nosi slogan časopisa "Verujemo da nauka, istraživanje i pripovedanje mogu da promene svet ."
Pogledajte šta vas očekuje u decembarskom izdanju časopisa National Geographic Srbija.