Foto: Shutterstock

Groteskne priče iza čuvenih gargojla sa katedrale Notr Dam

Svoju fotogeničnost, između ostalog, čuvena katedrala Notr Dam u Parizu duguje neobičnim, pomalo zastrašujućim ali pretežno funkcionalnim figurama Gargojla koji je krase i štite od kiše, a prema verovanju i od zlih duhova.

Fotografija dana

U susret Uskrsu

Humbeltov pingvini iz zoološkog vrta u Londonu uživaju u ribljem doručku koji im je serviran u uskršnjoj korpi.

Najnovije vesti

"Akrtički bum" – prva plutajuća nuklearna elektrana

“Arktički bum”, prva nukelarna elektrana na vodi koja će strujom snabdevati najzabačenije delove severa Rusije, predstavljena je na konferenciji Atomekspo u Sočiju, gde je izazvala najveće interesovanje posetilaca.

Predstavljen najveći pronađeni plavi dijamant

Najveći plavi dijamant ikad, pronađen u Bocvani, od 20,46 karata, predstavljen je javnosti u glavnom gradu te zemlje Gaboronu.

Zimska ledena kapa na Arktiku sve manja i manja

Ove godine, ledeni pokrivač na Severnom polu dostigao je svoj maksimum 13. marta, ali to je među sedam najmanjih ledenih kapa po satelitskim merenjima.

U Parizu otvoren muzej posvećen parfemu

U Parizu je nedavno otvoren muzej posvećen istoriji parfema koji se pre 3.000 godina koristio kao ritual tokom sahrana, u Srednjem veku za zataškavanje neprijatnih mirisa, da bi danas predstavljao zadovoljstvo, a za neke i luksuz.

Večera za celu porodicu: Jaje od najveće ptice poznate nauci (VIDEO)

Jaje ove ptice dovoljna je večera za čitavu porodicu, i to za više dana.

Na Filipinima pronađena nova vrsta drevnog čoveka

Nova vrsta drevnog čoveka pronađena je na najvećem filipinskom ostrvu Luzon.

Sačuvane orgulje katedrale Notr Dam

Strahoviti požar načinio je neprocenjivu štetu brojnim umetničkim remek-delima katedrale Notr Dam. Ipak, orgulje su sačuvane. Orguljaš Olivije Latri je zahvalio svima koji su slali poruke podrške.

Na današnji dan, 19. april

Na današnji dan, 19. aprila 1867. godine, turski izaslanik je na Kalemegdanu predao knezu Mihailu Obrenoviću III ključeve Beograda i drugih srpskih gradova.

National Geographic galerije

Video

Časopis Nathional Geographic na sajmu medija
Uoči dvanaestog rođendana časopisa National Geographic na srpskom jeziku, glavni urednik Igor Rill govori o značaju medija u obrazovanju i pojasniti kakvu ideju nosi slogan časopisa "Verujemo da nauka, istraživanje i pripovedanje mogu da promene svet ."
Pogledajte šta vas očekuje u aprilskom izdanju časopisa National Geographic Srbija.