Foto: Shutterstock

10 zanimljivosti o atinskom Akropolju koje niste znali

Vremenom su se iznedrile mnoge zanimljivosti o Akropolju, a ovim putem vam predstavljamo 10 interesantnih činjenica o atinskom Akropolju za koje, verovatno, niste znali.

Fotografija dana

Tradicionalna trka bicikala sa viskoim točkom u Pragu

U češkoj prestonici Pragu održana je tradicionalna trka strarih bicikala sa visokim prednjim točkom (penny-farthing). Učesnici su bili obučeni u istorijske kostime, a staza je

Najnovije vesti

Oksfordski rečnik izabrao reč 2018. godine

Organizacija Oksford juniverziti pres (Oxford University Press) prati promene u engleskom jeziku i svake godine bira po jednu reč koja najbolje opisuje raspoloženje tokom te godine.

NASA želi ljude na Marsu za 25 godina

Smrtonosna radijacija iz svemira, moguć gubitak vida, atrofija kostiju. To je samo deo izazova koje naučnici moraju prevazići pre nego što neki astronaut stupi na Mars.

Obroren rekord za jednog živog umetnika: Hoknijevo platno prodato za 90,3 miliona dolara (FOTO)

Platno britanskog slikara Dejvida Hoknija prodato je na aukciji u Njujorku za 90,3 miliona dolara, što predstavlja rekord za jednog živog umetnika.

5 zanimljivosti o Simpsonovima, najdužoj animiranoj seriji ikada

Jedna od najpoznatijih serija na svetu krije i neke veoma zanimljive činjenice.

Misteriozne pojave na nebu uznemirile pilote u Irskoj (VIDEO)

Vazduhoplovne službe Irske istražuju navode o "jakoj svetlosti" i više NLO primećenih kod jugozapadne obale Irske, piše BBC.

Da li je kroz naš Solarni sistem prošla vanzemaljska letelica?

Objekt nazvan 1I/2017 U1, odnosno Oumuamua (što na havajskom znači „glasnik iz daleka“), dug je oko 400 metara, s tim da mu je dužina oko 10 puta veća od širine. Posmatranja vrlo velikim teleskopom Evropske južne opservatorije pokazala su da je putovao milionima godina pre nego što je došao u Sunčev sistem.

Na današnji dan, 16. novembar: Počela Kolubarska bitka

Kolubarska bitka počinje 16. novembra 1914. godine, kada su se srpske trupe povukle na desnu obalu Kolubare i Ljiga, prema naredbi vrhovne komande, u pokušaju da tu zaustave prodor austrougarskih snaga.

Zašto nakon pranja zuba hrana ima drugačiji ukus?

Ako ne znate zašto razmišljamo o ovom pitanju, sve što treba da uradite jeste da operete zube i odmah popijete, ili pojedete nešto. Grozno, zar ne?

National Geographic galerije

Video

Časopis Nathional Geographic na sajmu medija
Uoči dvanaestog rođendana časopisa National Geographic na srpskom jeziku, glavni urednik Igor Rill govori o značaju medija u obrazovanju i pojasniti kakvu ideju nosi slogan časopisa "Verujemo da nauka, istraživanje i pripovedanje mogu da promene svet ."
Pogledajte šta vas očekuje u novembarskom izdanju časopisa National Geographic Srbija.