Vesti

Kako da provedete jedan dan u Frankfurtu?

Romemberg Foto: Profimedia
Romemberg Foto: Profimedia

Alati

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
emailPošalji prijatelju

Prirodnjački muzej, zoološki vrt, Gete, jedna od najlepših botaničkih bašta na svetu – mnogo je načina da provedete uzbudljiv dan u ovom nemačkom gradu starom 2.000 godina,a mi vam predstavljamo neke od njih...

Stari imperijalni grad Frankfurt na Majni važi za finansijski centar Nemačke, ali i mesto gde može da se provede zanimljiv vikend. Zbog visokih zgrada nazivaju ga i "Čikago na Majni", ali kada se stigne do centra vidi se mnoštvo starih zdanja, tradicionalnih kuća, zanimljivih muzeja, kao i prelepih parkova, pišu Novosti.

10.00

Romemberg je staro jezgro grada, pešačka zona, trg nepravilnog oblika sa fontanom i nekoliko prelepih zdanja. Ovde se nalaze kafići, suvenirnice, kao i 11 zgrada građenih od 15. do 18. veka. Ispred stare gradske kuće se slikaju svi turisti, kao i ispred nove iz 1908. i gotskih crkava Sveti Leonard i Sveti Nikola. Tu je i Istorijski muzej (koji je otvoren još 1878. godine) kao i šest kuća koje krase tradicionalne grede.

11.00

Volfgang Gete, najpoznatiji nemački pisac, rođen je u Frankfurtu, a kuća u kojoj je živeo do 1765. godine još može da se vidi. Unutrašnjost je odlično sačuvana, kao i nameštaj i lutke, kojima je Gete izvodio predstave za roditelje kao dečak. Pored je galerija posvećena slavnom piscu, a može se videti i drvena Gete kula, visoka 43 metra, sa koje se pruža lep pogled na grad.

12.00

Turm kula je jedini ostatak srednjovekovnih zidova koji su čuvali Frankfurt. Pored je Berza iz 1879. godine, jedna od najstarijih u svetu.

14.00

U Zenkenberg bašti se nalazi izuzetno zanimljiv Prirodnjački muzej, jedan od najvećih na svetu. Ovo je odlično mesto za porodice, jer može da se vidi najveća evropska izložba dinosaurusa i ptica i dobije predstava o kompletnom biodiverzitetu.

Nastavak vas očekuje na narednoj strani >>>

1 2 »
Inicijalizacija u toku...