Vesti

Pišite nam i osvojite knjigu Entonija Bordejna

Foto: promo
Foto: promo

Alati

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
emailPošalji prijatelju

Izdavačka kuća BOOKING i NG Srbija u julskom broju autoru najinteresantnijeg pisma poklanjaju knjigu "Kuvareva turneja"…

Jedina stvar koju Entoni Bordejn voli koliko i kuvanje je putovanje, a Kuvareva turneja je dobitna kombinacija te dve njegove najveće strasti. Inspirisan pitanjem ’Kako bi izgledalo savršeno jelo?’, Toni kreće u potragu za svojim kulinarskim svetim gralom.

Nakon što nas je u svojoj knjizi Poverljivo iz kuhinje upoznao sa mračnom stranom glamuroznog sveta kulinarstva ovaj pustolovni šef kuhinje u Kuvarevoj turneji krstari svetom sakupljajući lokalne specijalitete, od najekskluzivnijih do onih bizarnih. U Japanu jede tradicionalni fugu, otrovnu bodljikavu ribu koju smeju da spremaju samo kuvari sa posebnom dozvolom. Putuje u Kambodžu, duž puta okruženog minskim poljima, sve do mesta Pailin unutar teritorije Crvenih Kmera i posećuje jedan Streljački klub u Pnom Penu, gde se lokalna jela serviraju zajedno sa čitavim arsenalom oružja. U Sajgonu je, pre nego što je na delti Mekonga probao zmiju sa Vijetkongovcima, poslužen srcem žive kobre. Celo jedno portugalsko selo je mesecima tovilo svinju čekajući njegov dolazak. Ljubitelji knjige Poverljivo iz kuhinje će prepoznati Žirondu Tonijeve mladosti iz dirljivog ličnog proputovanja kroz Francusku – ovoga puta sa bratom, on ponovo posećuje malo ribarsko selo u kome je, pre četrdeset godina, sakupljao svoje prve ostrige. Bio je u Moskvi i Londonu, u Sahari i Meksiku, na jezerima Škotske i ponovo se vratio kući, obišavši u svojoj ruti ceo svet.

Ako želite da osvojite ovu knjigu, požurite i pošaljite nam svoje utiske o junskom broju na ngmsrbija@adriamedia.rs!

Inicijalizacija u toku...
Pogledajte šta vas očekuje junskom izdanju časopisa National Geographic Srbija.